Et nytt IT-miljø i Trondheim søker utviklere
Skatteetaten har et av landets største og mest innovative IT-miljøer. Flere hundre dyktige utviklere sitter fordelt over flere lokasjoner i Norge. Dette er et miljø som daglig jobber med svært ambisiøse prosjekter, blant disse er Fremtidens innkreving, som skal foregå over de neste syv årene.
Arbeidsplassene er fordelt på flere steder rundt i landet, og nå skal Skatteetaten opprette en helt ny IT-avdeling i Trondheim.
Et viktig prosjekt for alle innbyggere
I flotte og moderne lokaler skal etaten ansette mange flinke teknologer i tiden som kommer. På sikt vil det bli oppimot hundre utviklere i den nye avdelingen.
En av de som ser frem til å få nye kolleger på plass er Are Vattekar, senioringeniør i Skatteetaten.
– Det blir spennende å få på plass en ny avdeling i Trondheim. Spesielt når det ligger så nært NTNU og det utrolige fagmiljøet der. Jeg tror det blir veldig bra å få inn nye impulser.
– I Skatteetaten har vi de siste årene samlet mange oppgaver fra andre etater. Fremtidens innkreving er et stort prosjekt som skal tenke nytt om disse oppgavene, og sammen med flere andre etater skal vi få til en digital transformasjon av statlig innkreving. Her trenger vi gode IT-folk som kan være med på å lage de skikkelig spennende løsningene.
Nye teknologier og innovasjon
Are Vattekar har jobbet med IT i Skatteetaten siden 2015. Før den tid jobbet han i mange år som utvikler i næringslivet. Han forteller at det er flere grunner til at han valgte å gå over til Skatteetaten for å bygge kjøreplattform for fagsystemer og bygge analyseplattform.
– Det engasjerte meg å lage løsninger som hele Norges befolkning har et forhold til. Jeg synes det er spennende, utfordrende og ikke minst givende å være med på dette, sier han.
Et stort pluss er at IT-miljøet i Skatteetaten er veldig innovativt, og at de blant annet jobber mye med open source og cloud native-miljøet.
– Etaten drives av innovasjon og innspill fra de ansatte. Man kan hele tiden utvikle seg faglig ved å ta i bruk nye verktøy, hvis man ønsker det. Her får du jobbet med bleeding edge-teknologi, og har muligheten til å påvirke fremtiden til etaten og brukerne.
En jobb som åpner mange nye muligheter
Det er mange muligheter til å utvikle sine kunnskaper og utfordre seg selv, når man jobber som utvikler i Skatteetaten.
– En fordel med at vi er så store er at du kan bytte prosjekter, bytte team, og enkelt få mer bredde. Og hvis du har lyst å spesialisere deg innen ett teknisk fagfelt, kan du også gjøre det.
Det finnes også en rekke interne og eksterne kurs og webinarer, og Are Vattekar setter stor pris på delingskulturen i Skatteetaten.
– Vi har flere forskjellige teknologiforumer. Her deler vi alt av kompetanse og erfaringer, slik at vi kan dra lasset sammen, sier han og legger til at arbeidsmiljøet i etaten er svært bra.
– Det er et spennende arbeidsmiljø med mange flinke folk i forskjellige profesjoner. Sammen har vi mange gode diskusjoner. Det er et inspirerende sted å jobbe, sier Are Vattekar.
Smart jobbing
De som blir ansatt i den nye avdelingen i Trondheim får muligheten til å være med fra start, og sette sitt preg på IT-miljøet i byen. De vil også samarbeide og utveksle ideer med IT-miljøer andre steder i landet, og med andre profesjoner innenfor etaten.
Skatteetaten har satset mye på å utvikle egne metoder for systemutvikling som tilrettelegger for felles struktur for prosjekter. Det er også utbredt erfaringsutveksling og gjenbruk av ressurser, teknikker og krav. På denne måten kan utviklerne jobbe smartere og mer effektivt.
– Metoden fører til at vi kommer raskt i gang med selve utviklingen i prosjektet. Metodene vi bruker er veldig fleksible og sørger for at de ansatte også har muligheten til å prege måten vi jobber på, sier Anne Marit Myrseth, prosjektleder i Skatteetaten.
– Metoder må hele tiden være i utvikling – og det kommer ikke av seg selv. Vi har derfor et forvaltningsteam som har ansvar for at metodene og måtene vi jobber på i Skatteetaten hele tiden videreutvikles, forklarer Heidi Storruste, metodeansvarlig og smidig coach i Skatteetaten.
– Brukskvalitet er viktig i utvikling av nye produkter, og vi har et stort miljø for det i Skatteetaten. Vi brukertester mye av det vi gjør med produktutvikling og kommunikasjon, og da er en brukerlab med eye tracking veldig nyttig for å få informasjon om brukeropplevelsen. Og ikke minst lærerikt for dem som jobber med IT og utvikling hos oss, sier Myrseth.
Spennende innovasjon, men samtidig sikkert
I likhet med senioringeniøren Vattekar, så har også Storruste valgt Skatteetaten etter flere år i privat næringsliv.
– Skatteetaten utmerker seg godt med spennende arbeidsoppgaver og muligheter. Du stagnerer ikke her, og du får muligheten til å utvikle deg kontinuerlig i mange, mange år, sier Storruste.
– Her bygger vi samfunnskritiske systemer, med de utfordringene det medfører. Du får en helt annen hverdag her enn om du jobber på mindre prosjekter. Hvis noe ikke funker, blir ringvirkningene enorme, påpeker Are Vattekar.
– I Skatteetaten får du utfordret deg selv, også til å gå ut av komfortsonen. IT som fag blir du aldri utlært i, og det er gøy å være med på den reisen. Vi får inn alle de nye impulsene, nye teknologier, vi tør å ta sjanser. Vi må vite om ting er sikre nok og gode nok. Vi ligger langt fremme innovasjonsmessig innenfor det offentlige - men at vi samtidig lykkes med å være stabilt og sikkert.
Trenger nye folk
Nå er Skatteetaten ute etter nye dyktige kolleger i Trondheim. Avdelingen skal hovedsak være med på å skape utviklingen i «Fremtidens innkreving», men i et stort miljø som dette er det alltid rom for å ta fatt på andre spennende oppgaver.
Are Vattekar er ikke i tvil – dette er en gyllen mulighet for teknologer i Trondheim.
– Om du er en gammel ringrev eller rett fra skolebenken; send inn en søknad!