Annonsørinnhold fra  
Advertiser company logo

Med AI tar PC-en rollen som virtuell produsent i videomøtet

Del

Nye PC-er er designet for online-møter. Det gjør underverker for både lyd- og bildeopplevelsen. Målet er å viske ut forskjellen mellom fysiske og virtuelle møter.

Det finnes en egen tidsregning for virtuelle møter, nemlig før pandemien og etter pandemien. «Kamera på» ble standarden under pandemien, uavhengig av om møtet var med kolleger eller andre.

Og med det eksploderte forventningene til videokvalitet, og fokuset på hvordan man tok seg ut foran skjermen. Det kom til og med en bølge av kosmetiske operasjoner, som ble forklart av at kundene så video av seg selv i virtuelle møter hele dagen.

For mange av oss er en av PC-ens viktigste rolle blitt å være et verktøy for samhandling i  virtuelle møter. Derfor er det et stort satsningsområde for HP å utvikle ny teknologi som forbedrer opplevelsen av det virtuelle møtet, uavhengig av om det foregår på Teams, Zoom eller Google Meet.

– Virtuelle møter er i dag blitt en naturlig og integrert del av måten vi kommuniserer og jobber sammen. Og det er bakgrunnen for at vi har designet vår nyeste serie med bærbare PC-er for det profesjonelle markedet med nettopp dette skiftet i tankene, forteller Hans Petter Espelid, produktsjef i HP Norge.

– Det handler om å gjøre teknologien så intuitiv at den jobber i bakgrunnen og bare fungerer!

Hans Petter Espelid, HP Norge

Nye funksjoner gjør videomøtet mer attraktivt

  <i>Foto:  HP</i>
  Foto:  HP

Mens PC-produsenter har hatt en tendens til å markedsføre PC-er basert på spesifikasjoner, er HP mer opptatt av å sikre at teknologien understøtter god kommunikasjon mellom mennesker, uten forstyrrelser.

– Her er opplevelsen av lyd og bilde alfa og omega. Jo bedre kvaliteten på teknologien er, desto nærmere kommer du den fysiske møteopplevelsen som vi ønsker å oppnå, forklarer han.

Se hvordan HPs Probook- og Elitebook-serie automatisk lar deg holde bedre online-møter

Espelid introduserer begrepet «virtuell produsent» for å beskrive rollen PC-en kan ta ved å automatisk justere lyd og bilde, slik at brukerne lettere kan fokusere på selve møtet.

Lydkvaliteten har enorm betydning for opplevelsen av møtet. Det er vel lite som er mer frustrerende i et virtuelt møte enn at man ikke blir hørt, at man blir misforstått på grunn av ord som blir borte, eller at man plager hverandre med støy fra omgivelsene. Det gjelder uansett om du sitter i et åpent kontorlandskap eller har hjemmekontor med håndverkere på besøk.

– Her har HP jobbet med flere viktige teknologier i lang tid. Gjennom de siste ti årene har vi utviklet aktiv støyreduksjon (Active Noise Cancelling), hvor vi bruker AI til å filtrere ut lyd som man ikke vil ha med. Dessuten har vi utviklet det vi kaller Dynamic Voice Leveling, som jevner ut nivået på lyden, slik at man kan flytte seg hele tre meter unna pc-en i alle retninger, og likevel høres like tydelig, forklarer han.

Hold øyekontakt med automatisk kamerabytte

  <i>Foto:  HP</i>
  Foto:  HP

Også på videosiden har det skjedd store fremskritt.

– Vi har utstyrt dagens profesjonelle PC-serier med høykvalitets-kameraer på 5 megapiksler og med 88 graders innsynsvinkel. Det gir en helt annen bildekvalitet og andre muligheter. Med HP Auto Frame-teknologien kan for eksempel kameraet følge den personen som er i bildet, forklarer Espelid.

Og om du har to skjermer er det nå slutt på at du trenger å se ufokusert ut i det du flytter blikket til ekstraskjermen.

– Om du setter et webkamera også på ekstraskjermen så kan vår teknologi automatisk bytte til det webkameraet som er koblet til den skjermen du ser på, forklarer Espelid. – Da får du den opplevelsen av øyekontakt som vi er vant med fra fysiske møter, forklarer han.

En annen funksjon lar deg vise flere videostrømmer samtidig i møtet. I videoen over kan du se hvordan HP Multicam og HP Auto Camera Select fungerer i praksis.

Fungerer på tvers av møteplattform

HP har også gjort samarbeidsfunksjonene plattformuavhengige, slik at brukerne ikke trenger å bekymre seg for innstillinger, uansett om de bruker Microsoft Teams, Zoom eller Google Meet. I dag er stadig flere vant med å veksle mellom mange plattformer gjennom arbeidsdagen, ettersom de møter både kolleger og eksterne deltakere i online-møter.

– Det skal først og fremst være brukervennlig, påpeker Espelid. – Brukeren skal kunne stille inn tingene ett sted, og så ikke behøve å tenke på det mer.

– Den hybride arbeidsplassen er kommet for å bli. Derfor handler det for oss som teknologi- og PC-produsenter om å gjøre samarbeidsteknologien så intuitiv at den jobber i bakgrunnen og bare fungerer, sier han.

Var denne artikkelen nyttig?

Les flere artikler fra HP Norge